Спорт

Катар – домакин на Световно първенство по футбол?!


Ето я и първата спортна статия:) Enjoy!

Катар – домакин на Световно първенство по футбол?!

Заливната държава има намерение да се кандидатира за домакин на Световното първенство по футбол през 2022г. Ако успее Катар ще стане първата страна в региона, приела толкова значимо спортно събитие. Сред претендентите за домакинство на Световните първенства през 2018г. и 2022г. са още Южна Корея, САЩ, Мексико, Австралия, Великобритания и Русия. С общи кандидатури излизат Испания и Португалия и Белгия и Холандия. ФИФА ще обяви победителите през декември 2010г.
Председателят на Инициативния комитет от Катар Мухаммад ибн Хамад ибн Халифа ал Тани споделя мнението, че провеждането на състезание от подобна величина в Близкия изток ще изгради мост в отношенията между арабите и Запада. Той добавя, че позитивните страни на евентуално домакинство биха се простирали далеч отвъд футболния турнир.

Малката страна е известна с това, че приема значими спортни събития като Азиатските игри през 2006г. и силния турнир по тенис в Доха. Катар ще бъде домакин и на Купата на Азия по футбол през 2011г. Дали това състезание няма да се окаже генерална репетиция за нещо по-голямо?

По материали на http://www.aljazeerasport.net/

Реклама

2 коментара към “Катар – домакин на Световно първенство по футбол?!

  1. Вече има видео репортажи от всички големи европейски първенства, статистики, игри и др.

    http://fansbg.com/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s