Художествена литература

Образът на арабите и мюсюлманите в световната литература


dsc01387Ето и една интересна новина за любителите на художествената литература.

„Образът на арабите и мюсюлманите в световната литература”- под това заглавие в периода 5-7 април 2009г. в Дамаския университет се проведе международна научна конференция. Във форума участваха учени и литератори от Саудитска Арабия, Обединени Арабски Емирства, Йемен, Алжир, Ливан, Сирия, Йордания, както и от редица европейски държави.

С голяма радост ви съобщаваме за това събитие, най-вече заради българското участие в конференцията в лицето на доц. д-р Баян Райханова, предодавател по нова и най-нова арабска литература в Софийски университет “Св. Кл. Охридски”.

На тържественото откриване на конференцията българският представител изнесе приветствено слово от името на европейските участници и ръководи една от секциите, на които присъстваха голям брой студенти и аспиранти от Дамаския университет.

По време на заседанията е обсъждан образът на арабите и мюсюлманите в латиноамериканските романи, американската, европейската, азиатската литератури и други. Акцент е поставен върху ролята на ориенталистиката за формирането на този образ.

Десислава Янкова

Реклама

Един коментар към “Образът на арабите и мюсюлманите в световната литература

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s