Спорт

Спящите лъвове


200951711158696734_8

Националният отбор по футбол на Ирак спечели последния турнир за Купата на Азия през 2007г, но напоследък не се представя добре на международната сцена. Лошите резултати в световните квалификации и за Купата на Залива карат привържениците, които преди две години излязоха да празнуват по улиците на Багдад, да се съмняват в успехите на своите национали.

Поредният тест пред отбора на Бора Милутинович ще бъде турнирът за Купата на конфедерациите, който ще се проведе следващия месец в Южна Африка. „Лъвовете от Двуречието”, както ги наричат най-големите им фенове, ще играят в една група с домакините от Южна Африка, актуалните европейски шампиони от Испания и Нова Зеландия.

Надеждите на Ирак се подхранват от присъствието на Бора Милутинович. Сръбският специалист е водил доста национални отбори, сред които САЩ, Мексико и Нигерия. Той споделя, че Ирак е най-голямото предизвикателство в треньорската му кариера досега и че се надява на нов голям удар след 2007г.

За иракчаните футболът значи много. Той кара очите им да заблестят, а лицата им да грейнат. Във време, в което усмивките не са често явление…

Весела Георгиева

Advertisements

One thought on “Спящите лъвове

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s