Пътешествия и приключения

قصة عمان


С известно закъснение поради технически причини публикуваме следната статия:

Здравейте! В петък имах удодолствието да посетя един уникален проект, организиран от Великата община на Амман  по случай стогодишнината от основаването й  и десетгодишнината от възкачването на трона на Негово Величество крал Абдулла II ибн ал-Хусейн.

Малко след 15 часа започна най-мащабният и единственият по рода си в региона парад, наречен „Разказ за Амман” (قصة عمان). Хиляди се бяхме събрали пред римския амфитеатър в старата част на града, за да станем свидетели на пъстроцветното пешеходно шествие из улиците на Амман, което представяше историята и развитието на този древен град през годините.

В парада взеха участие музикални оркестри и трупи, множество фолклорни клубове и организации, свързани със съхраняването и развитието на традиционното и национално наследство, ученици и студенти от престижни йордански учебни заведения, представители на благотворителни фондации, спортисти, клоуни,  както и стотици доброволци, служители в общината и деца, които подробно ни „разказваха” събитията в йорданската столица през последния век и се грижеха за доброто настроение и високия дух на зрителите.

Надявам се и вие да усетите част от заряда чрез снимките, които ви изпращам:)

Десислава Янкова

Амман

IMG_1890 IMG_1892 IMG_1893

IMG_1896 IMG_1898 IMG_1932

IMG_1933 IMG_1935 IMG_1944

IMG_1948 IMG_1956 IMG_1959

IMG_1980

Реклама

Един коментар към “قصة عمان

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s