All · Инициативи

Поетична вечер в рамките на фестивала „Цветята на Корана“


Кинофестивалът „Цветята на Корана”  е в пълния си разгар! Филмите се гледат, харесват се и даже вече се повтарят, поради големия интерес. Ако още не сте отишли на нито един филм, тичайте! А ако вече сте ходили, отидете на още, защото вече знаете, че не са за изпускане!!

Междувременно, за да се убедите окончателно и съвсем да ви опарят чувствата на любовта, страданието и културната наситеност, ви каним да посетите  поетичната вечер на 28 януари в Дом на киното. Стихове вдъхновени от любовта на велики арабски и ирански поети ще бъдат прочетени от нас- членовете и приятелите на форум. А вие в това време ще можете спокойно да си седите на възглавниците, да се наслаждавате на светлината на ароматните свещи, на музикалните струи и разбира се, поезията. След дозата поезия ви предлагаме да гледате филма

Мевляна: Да преминеш в духовното – Rumi – Turning Ecstatic

/2005/, Канада, 60 мин., реж. Тина Петрова и Стефан Ролоф

Сблъсъкът на една източно-европейска имигрантка с поезията на Джеляледин Руми. Възможно ли е стихове написани преди векове да те накарат да преосмислиш живота си. Едно тайнствено пътешествие из загадъчния свят на суфизма и неговите последователи.


Заповядайте на 28 януари (четвъртък) в 18 00 във фоайето на Дом на киното!!Ще се радваме да бъдете с нас!

Алевтина

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s