All · Любопитни факти

Арабски рецепти


Арабската кухня е невероятно вкусна и разнообрзна, в България има много нейни почитатели, които обикновено се запознават с тази кухня или от гостуванията при своите приятели с арабски произход или чрез ходенията в  малкото арабски ресторанти в България. Но много от нещата можем да направим и вкъщи съвсем сами. Ето например една рецепта за напитка, която по това време на годината би станала много лесно, а освен това е и много полезна.

Сок от цвекло и моркови

Съставки:

Цвекло – 2 броя, почистени и нарязани наполовина

Морков – 1 брой, среден размер

Надробен лед – 100 гр

Ябълков сок – 150 гр

Портокалов сок – 3 супени лъжици

Джинджифил – надробен, 1 чаена лъжица

Начин на приговяне:

Цвеклото и морковът се изтискват със сокоизтисквачка. Ледът, сокът от ябълка, сокът от портокал и джинджифилът се разбъркват с миксер, като потепенно се добавя и сокът от цвекло и морков.  Сместа се налива в чаша и се поднася с парче цвекло.

http://saechka.ru/kitchen/153/4517

Алевтина

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s