Арабската кухня е невероятно вкусна и разнообрзна, в България има много нейни почитатели, които обикновено се запознават с тази кухня или от гостуванията при своите приятели с арабски произход или чрез ходенията в малкото арабски ресторанти в България. Но много от нещата можем да направим и вкъщи съвсем сами. Ето например една рецепта за напитка, която по това време на годината би станала много лесно, а освен това е и много полезна.
Сок от цвекло и моркови
Съставки:
Цвекло – 2 броя, почистени и нарязани наполовина
Морков – 1 брой, среден размер
Надробен лед – 100 гр
Ябълков сок – 150 гр
Портокалов сок – 3 супени лъжици
Джинджифил – надробен, 1 чаена лъжица
Начин на приговяне:
Цвеклото и морковът се изтискват със сокоизтисквачка. Ледът, сокът от ябълка, сокът от портокал и джинджифилът се разбъркват с миксер, като потепенно се добавя и сокът от цвекло и морков. Сместа се налива в чаша и се поднася с парче цвекло.
http://saechka.ru/kitchen/153/4517
Алевтина