All · Музика

Няколко въпроса към тунизийците от Lahab


Е, радвам се, че успях да открия тунизийците от групата Lahab, за да им задам няколко въпроса. Както знаете, ние от Форум за арабска култура сме много упорити и не се отказваме лесно. От сега да кажа – това са много интересни млади хора, които с музиката си стават все по-популярни в арабския свят.

Те са нова група, но това не им пречи да гледат сериозно в бъдещето. Текстовете им са на английски, което привлича повече хора. Парчето им Your Mirror is Dusty спокойно може да се пуска по всякакви ъндърграунд събирания. Та, зададох им няколко въпроса, защото аз лично много харесах музиката им (която можете да чуете в MySpace) и ще следя новините около тях!

Разкажете повече за групата?

Първоначално групата бе просто един соло проект, основан през 2007 г. След първото си демо, поканихме още музиканти, които да помагат за проекта. Тогава се зароди идеята за нов тип музика, който не бяхме свирили дотогава. Смесица между електронна музика, рок и ъндъстриал. Сега искаме да споделим нашите парчета, като използваме Интернет за мост между нас и феновете ни.

Трудно ли е да се направи микс между тези стилове?

Мислим, че това е спонтанен процес. Всеки от нас има различни предпочитания. Музиката на Lahab е най-вече фрагменти от изображения, които са оформени от различни стилове. Искаме да ги превърнем в нещо духовно, което може да намериш по пътя си напред.

Какво ви вдъхновява?

Искаме нашата музика да е еклектична, вдъхновението няма граници. За парчето Kundalini сме чели специално индуски митове и техники за медитация, за да направим музиката още по-добра. В Your Mirror is Dusty се говори за контрола над ума и световния ред, който е установен…

Трудно ли е да се твори подобна музика във вашата страна?(Тунис)

Няма с какво да се сравни…

Какви са бъдещите ви планове?

Ние все записваме песни, правим нови планове, добавяме нови приятели. Подготвяме концерти в Тунис засега. След това-кой знае, искаме да излезнем на световна сцена.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s