All · Любопитни факти · Пътешествия и приключения

Йеменска кулинария


Преди време публикувахме няколко рецепти от арабския свят, сега продължаваме отново с тях. Източникът е йеменска кулинарна книга!

Паста от фурми

Съставки:

Един килограм фурми – половин чаша олио – малка лъжица смлян кимион – малка лъжица млян черен пипер – малко млян кардамон

Начин на приготвяне :

  1. Отделете костилките от фурмите и ги размачкайте с ръка.
  2. Добавете подправките и олиото, размачкайте добре, докато се размесят съставките и пастата стане мека и еднородна.
  3. Намаслете ръцете  си с малко олио, разделете пастата на еднакви топчета, всяко от тях с приблизителен размер на портокал, разкатавайте ги по дланите на ръцете, докато станат меки и гладки. Това се казва Джаарир Аттамр.
  4. Съхранявайте фурмите в сладко или чист съд.  Сервирайте с мляко или самостоятелно.

превод от арабски : Алевтина Плочева

Advertisements

One thought on “Йеменска кулинария

  1. Всеки път когато опитваш нова храна се замисляш какви ли не вкусове ма по целият свят за които дори не си и подозирал.Благодаря за тази статия.Не съм опитвала йеменска кулинария, но от това,което са ми разказвали със сигурност има какво да ме очарова.Арабската кухня е страхотна им изключително пъстра гама от подправки,които едно обикновено месо или зеленчуци могат да превърнат в страхотно екзотично ястие.Благодаря и за рецептата с фурми, жалко че няма снимка , да видим какво точно трябва да представлява в готов вариант.Майка ми доста обича фурми и ще ги направя заради нея.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s