Инициативи

Да разменим книги


Форум за арабска култура започва инициатива за набиране на книги за новооткритото българско училище в Кайро, „Св. св. Кирил и Методий“. Смятаме, че е една прекрасно занимание да помогнем в съставянето на библиотеката на училището.

Разбира се, посолството ни там е напълно зад училището и те също ще набират материали. Но онова, което една НПО или доброволци могат да направят, е много по-интересно. Поне така смятаме. Затова и са заехме с тази задача. От списанието „Българска наука“ обещаха 20 диска от техния проект „Почети ми“.

От известният сайт за почитатели на книги „Аз чета“ също се включиха като партньори в нашата инициатива. Ето какво пише в сайта на „Аз чета“:

Тази събота, 21 април от 15 до 19 ч. в градинката пред Народния театър в София отново ще разменяме книги и усмивки – между случайни непознати или предварително уговорени с приятели, размяна за всеки, който има желание да даде част от своите книги в замяна на други интересни четива и по този начин да сподели своето книжно минало с друг човек или просто без допълнителни средства да разнообрази личната си библиотека.

По време на събитието на специално място ще се събират и книги за новооткритото българско училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Кайро, една инициатива на Форума за арабска култура, която “Аз чета” подкрепя и за която съвсем скоро ще можете да прочетете повече подробности на сайта.“

Благодарим много за прекрасната идея и подкрепата!

Очаквайте скоро още новини за инициативата, като от Форум за арабска култура ще събира книги в офиса си на „Антим I“ 55 всяка неделя – очаквайте подробности за това.  

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s