Кино и театър

„Източни ветрове“ – да опишеш социалната борба чрез танц и коприна


През 2011 г. ритмичен напев се повтори из арабските земи, когато младите протестиращи призоваха за правителствени реформи, икономически възможности и политическа свобода. Тази вълна от демонстрации премахна границите с лекота, намери място във вестници и списания, в Twitter и Facebook, както и в ефира на Ал Джазира и Ал Арабия. Тези събития станаха известни като „арабското надигане“.

„Източни ветрове“ е визуално танцуващо пътешествие, даващо глас и цвят на политическите и социални борби, които се случиха в арабските страни по време на революциите от 2011 г. и след това.

Вижте трейлър тук: „Източни ветрове“ – изключително красиво заснет…

Този уникален документален филм, основан на танца, е продуциран в Ню Йорк. Обединява адаптирането на съвременния танц, феерични изпълнения от коприна и цирково изкуство, като предлага визуален израз на политическите катаклизми. „Източни ветрове“ е филм, иницииран от Джауахер Ал Судайри и Тимо Фон Гунтен. Като първо сътрудничество, този проект показва резултатите на двама вдъхновяващи артисти с различна култура и среда. Това многообразие на идеи по време на процеса на импровизация, е много вдъхновяващо за целия продукт.

Оригиналната публикация е на Arab Spring Collective, публикувана и тук със специално разрешение. 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s