Инициативи · Кино и театър

Палестинецът Роберт Саво представя суперпродукцията „Спасителят” на Sofia MENAR


The Savior_2Режисьорът Роберт Саво е в България, за да представи лично най-скъпата палестинска продукция досега „Спасителят”, която ще има своята премиера на 18-ти януари от 18.30ч. в Дома на киното в рамките на 6-то издание на фестивала Sofia MENAR. Част от филма беше заснета в България, а сред звездния актьорски състав откриваме Ашраф Бархум („Булката от Сирия”, „Агора”), Мохамад Бакри („Рожденият ден на Лейла”, „Чифликът на чучулигите”), Шреди Джабарин („Мирал”), както и сериозно присъствие на български актьори сред които Стефан А. Щерев, Илия Атанасов, Даниел Пеев, Стефан Роглев, Цветомир Ангелов, Филип Гуляшки и Андон Райчев.

Филмът пренася зрителите във времето, в което Рим управлява света и държи в ръцете си, както живота, така и смъртта. Римската провинция Палестина е кипящ котел от въстания и контрол. На този величествен фон Лука разказва една история за чудо, възторг и влияние… Светът е предвиждал този момент в историята, но никой не си е представял, че Бог ще докосне Своето творение под формата на малко бебе, наречено Иисус. В Евангелията подробно е разказано от чудотворното раждане на Иисус до младата девица на име Мария във Витлеем, но малко се знае за тихото детство на Иисус в Назарет. Изглежда, че Йосиф, доведеният баща на Иисус е починал много преди той да навърши 30 години и да започне своята служба на човечеството.

„Спасителят” ще бъде прожектиран и на 19 януари от 18.30ч. в Евро Синема.

Sofia MENAR Film Festival се организира от „Позор” със съдействието на Посолството на ИР Иран, Посолството на Държавата Палестина, Посолството на Република Ливан, Посолството на Кралство Мароко, Френския център – София, Чешкия център – София, Гьоте инстутит – София, Институт Сервантес – София.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s