Инициативи · Художествена литература

Срещи със съвременната арабска литература – Ханна Мина


От Форум за арабска култура имаме желанието да започнем ежемесечни литературни срещи, на които да обсъждаме и четем произведения на големи имена от съвременната арабска литература. Литературните четения ще са на български език, но има възможно и за арабски език.

Първата си среща със съвременната арабска литература ще осъществим на 21 март (събота) от 19:00 в социален център Аделанте.

Благодарим на Аделанте, че се съгласиха да бъдат домакини!

За тема на срещата избрахме да поговорим за сирийския писател Ханна Мина. Роденият в Латакия през 1924 година автор е смятан за един от най-големите съвременни писатели и публицисти на Сирия.

Ханна Мина е привърженик на реализма в литературата. Автор е на 30 романа, значителна част от тях посветени на морето, което го очарова във времето, когато е бил моряк. Централна тема на творчеството е животът на обикновения човек и победата на човешката сила над трудностите и ограниченията.

На 21-ви март ще се съберем, за да поговорим, представим и почетем откъси от произведения на Ханна Мина и разбира се – да се видим и прекараме хубаво.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s