All

Пътешествия на кино през август


„Кино за пътешественици” отново ще поведе зрителите из любопитни и мечтани дестинации в началото на август. От 4 до 14 август всяка вечер в Културен център G8 и Евро Синема зрителите ще посещават различни точки из седемте континента с цената на един билет за кино.

Първата точка от пътешествието е Островът на свободата – Куба. Ексклузивно ще се прожектира филмът „Куба – Отечество или смърт!” Режисьорът Виталий Мански показва объркания живот в Куба днес като използва запомнящи се кадри от кубински градове на фона на човешки истории. Режимът постепенно повдига завесата, а светът се разкрива бавно пред хората от Острова на свободата. Въпреки икономическите трудности на страната, животът по улиците на Куба днес не спира да предлага страст, енергия и темперамент.

Преди прожекцията на филма Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще споделят за своето пътуване из Куба в началото на годината.

За първи път на екран ще бъде показан филмът „Да катериш висините”. Радек Ярош е единственият чех, покорил 14 от върховете по света над 8000 метра. За последния той решава да вземе камера и екип, за да документира пътя към върха, изпитанията и триумфите, които изживява там горе. Над 300 часа високопланинско катерене, събрани в 100-минути на екрана. „Планините са прекрасно място. Не е нужно да изкачиш 8000 метра, за да видиш това. Дано след като гледате филма, да прекарвате повече време сред природата.“

В „Споделена мечта” приятели от детството решават да последват мечтата си и да обиколят света с велосипеди. Изминават 54000 км изпълнени с необичайни предизвикателства. Изправени са пред безводието на Атакама и Австралийската пустиня, страдат от влагата на амазонската джунгла, плават на собственоръчно построен сал по река Юкон, минават по най-високото боливийско плато и изкачват планината Тян Шан при Киргизстан. В продължение на три години по пътя, изпълнени с безброй изпитания и срещи, те осъзнават величието на човеката същност.

„Пътят Камино и нетипичните пилигрими” ще поведе зрителите по най-популярния поклоннически маршрут в Европа.

Ронан О`Конър е инструктор в рехабилитационен център за лечение на наркозависими и алкохолици в Австралия. Изминал е пътя Камино пет пъти и твърдо вярва, че ходенето на големи разстояния има лечебен ефект, а класическите терапии в групата му – безспорна вреда върху зависимите. Затова той ги кани да изминат с него 800км по пътя до Сантяго де Компостела.

Сред останалите точки, които ще посетим по време на 10-дневното пътешествие са Индия („Открий отново Индия”), Исландия („Исландия наведнъж”), Киргизстан („Курманджан Датка – Алайската царица), Италия („24 вкуса от Неапол”), Тайланд („Добре дошли в Банкок”), Иран („Забележителният Исфахан”, „Иран – седемте лица на една цивилизация”, „По течението на река Карун”)…

ПРОГРАМА НА „КИНО ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ“

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s