Кино и театър

Мащабният проект „Човек” на Ян Артюс-Бертран закрива Sofia Biting Docs


Четвъртото издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs ще бъде закрито на 6-ти октомври в Дома на киното с режисьорската версия на филма „Човек” на френския фотограф Ян Артюс-Бертран, който лично ще поздрави зрителите в залата.

„Човек” е сниман в период от 3 години, като режисьорът интервюира над 2000 човека от 60 страни. Всеки един от участниците отговаря на въпросник с 40 въпроса, засягащи общочовешки теми като любовта, брака, приятелството, човешките права и престъпността. Историите се редят една след друга от екрана, като участниците остават изцяло анонимни. Разказите са обединени в няколкоминутни тематични блокове, между които зрителите виждат спиращите дъха пейзажи на Ян Артюс-Бертран, заснети из недостъпни места по света.

Българската публика е сред малкото по света, която ще има възможността да види пълната 190-минутна версия на „Човек”. Ян Артюс-Бертран ще сподели със зрителите пред какви трудности се е изправил, докато е снимал мащабния проект и колко човека наброява екипът, отговорен за създаването на „Човек”.

 

 

Sofia Biting Docs се организира от Позор, със съдействието на Чешки център – София, Американско посолство в София, Институт Сервантес – София, Консулство на кралство Швеция в София, издателство Вакон.

Филмът „Човек” се показва в сътрудничество с фестивала Кинофабрика и Френски институт – София.

С медийното партньорство на BiT (Bulgarian International Television), cinefish.bg, sofialive.bg, kafene.bg, timeart.me, vibes.bg, peika.bg, stand.bg, kolonkata.info, mymir.bg, momichetataotgrada.com и списание Travel & Extreme Explorer

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s