ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ


12876_298112386956983_2014428724_nБългария се намира на кръстопът, контактна зона. За мнозина, бягащи от конфликти по света, България не е традиционна дестинация – по-скоро спирка. Почти винаги се влиза нелегално. Често, онези, които са заловени да навлизат нелегално, са зачислени към лагери, обикновено по границата с Турция, където чакат да бъде решена съдбата им. Мнозина нямат документи – изгубени или унищожени от конфликта, от който бягат. Други просто продължават към следващата страна с единствената мисъл да са далеч от насилието.

Лагерите, въпреки усилията на държавата, неправителствени организации и частни лица, винаги имат нужда от консумативи, лекарства, дрехи. Всяка помощ за хората, намиращи се в лагерите и домовете за настаняване на бежанци, е добре дошла.

Страницата Хуманитарна помощ за бежанците в България, както и групата към нея, бе стартирана от ентусиасти във Форум за арабска култура, в момент, когато най-коментирана тема е кризата с бежанците от Сирия и дали вълната от бежанци ще застигне и България. Страницата има за цел единствено да помага в организацията и доставянето на информация относно бежанци в България и от какво се нуждаят те в лагерите.

 

За да се свържете с нас:

– Към администраторите на Хуманитарна помощ за бежанците в България

– в групата ни: тук

– директно на пощата на Форум за арабска култура: arabcultureforum@gmail.com

Реклама

Един коментар към “ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s